Szükséghelyzet egy gyártóüzemben

A FutureTech gyártóüzeme szembesült egy sürgős problémával, amikor egy kulcsfontosságú alkatrészük a gyártósoron korróziós károsodást szenvedett. Az alkatrész egy speciális motorban található vezetőrúd volt, amelynek cseréje nélkül a teljes termelési folyamat megállhatott volna. A gyár mérnökei rájöttek, hogy ennek a károsodásnak a következményeként nemcsak pótolniuk kell a meghibásodott darabot, hanem annak ellenállóbbnak is kell lennie a korábbinál. A megoldás kulcsa a galvanizálás volt.

A galvanizalas, mint megoldas egy gyartouzemben elofordult kihivasra - szinkronbt.hu

A Szinkron Bt. megoldotta a problémát

A gyár vezetősége sürgősen kapcsolatba lépett a Szinkron Bt.-vel, egy elismert céggel a galvanizálás területén. A Szinkron Bt. csapata azonnal felismerte a helyzet súlyosságát és felajánlották a galvanizálás szolgáltatásukat, amely ideális megoldásnak tűnt a vezetőrúd korrózióállóságának növelésére. A gyors kommunikáció és az alapos előkészítés után a Szinkron Bt. elkezdte a galvanizálási folyamatot.

A galvanizálás folyamata

A Szinkron Bt. munkatársai először alaposan megtisztították a vezetőrudat, hogy eltávolítsák a korróziós maradványokat és előkészítsék a felületet a galvanizáláshoz. A horganyozás során a vezetőrudat egy elektrolitos oldatba merítették, ahol egy külső áramforrás segítségével horganyréteget választottak le rá. A folyamat befejeztével a vezetőrúd egy erős, ellenálló és korrózióvédelmet nyújtó horganyréteget kapott.

Sikeres megoldás és üzembe helyezés

Az új, galvanizált vezetőrúd gyorsan visszakerült a FutureTech gyártóüzemébe, ahol azonnal beépítették a motorba. A galvanizált alkatrésznek köszönhetően a motor megnövelt ellenálló képességgel működött, így az üzem tovább folytathatta a termelést anélkül, hogy veszélybe került volna a határidők betartása vagy bekövetkeztek volna a kötbéres kötelezettségek. A FutureTech gyártóüzem vezetősége elégedetten köszönte meg a Szinkron Bt. gyors és hatékony munkáját, ami lehetővé tette a termelés zökkenőmentes folytatását.
Ez az eset is tökéletes példája annak, hogy a galvanizálás milyen kritikus szerepet játszhat a gyártási folyamatokban, különösen amikor a korrózióvédelem és az alkatrész élettartamának növelése a cél. A Szinkron Bt. szakértelme és gyorsasága kulcsfontosságú volt a válsághelyzet megoldásában, bizonyítva ezzel a galvanizálás fontosságát az ipari alkatrészgyártásban. Az ügyfelek elégedettsége a cég számára kiemelten fontos, és éppen ezért mindent megtesznek, akár a precizitás, akár a határidők pontos betartása tekintetében, hogy ezt elérjék.